In een woontoren op de Zuidas in Amsterdam hebben wij twee appartementen verbonden door middel van een bijzondere trap. Omdat de trap midden in de woonkamer werd geplaatst moest het ontwerp van hetzelfde designniveau zijn als de rest van woning.

De stalen trap kon niet in zijn geheel de woning in en is in onderdelen naar binnen gebracht. In de fase waarin de bouw zich op dat moment bevond was het onmogelijk om te lassen in het werk. Alles zit dus met boutverbindingen aan elkaar, wat een mooie, ruige uitstraling geeft. De buitenboom loopt voor een raam langs en is laag gehouden, de binnenboom is hoog voor de veiligheid en op deze manier komen de lijnen van de trap mooi uit.

Om de druk van de trap te verdelen is er een voetplaat geplaatst in de cement dekvloer. Later is hier de prachtige gietvloer overheen gekomen. Vervolgens hebben wij de trap op de gietvloer gezet ter plaatse van de voetplaat. Zo zijn er geen zichtbare verbindingen naar de vloer toe.

Locatie: Amsterdam
Materialen: Staal
Architect: Designa

Bekijk hier de digitale brochure van Van Bruchem Staircases

Lees verder
Wil je meer weten?

Stel Van Bruchem Staircases je vraag

Stel je vraag
Wil je meer weten?

Stel Van Bruchem Staircases je vraag

Stel je vraag

Meer inspiratie

Hong Wai
Galerie Kunstbroeders

Hong Wai

Buitenhuis met stalen deuren
Preferro

Buitenhuis met stalen deuren

Kapsalon Tourmaline
Studio Do’s

Kapsalon Tourmaline

Volgende project van
Houten trappen met gedraaid stalen hekwerk
Van Bruchem Staircases

Houten trappen met gedraaid stalen hekwerk

Bezoek website