Presale is gestart!!
Pre-order nu The Best Dutch Interior Design 04

studio RIANKNOP

Buiksloterweg Amsterdam

Dit kavel aan de Buiksloterweg in Amsterdam is uniek. Studio RIANKNOP dacht mee over de gevel, maakte de indeling en ontwierp het gehele interieur. Door deze aanpak sluit interieur naadloos aan op exterieur. Geheel in waterlandstijl is de gevel bekleed met hout. We hebben gebruik gemaakt van zwart hout, waarmee het grafisch lijnenspel van de gevel benadrukt wordt. Waar de voorgevel van het huis voornamelijk gesloten is en de lattenstructuur slechts op sommige plaatsen licht doorlaat, is de achterzijde zoveel mogelijk open gemaakt. De kleine tuin is op warme dagen een verlengstuk van de woonkamer, door middel van een harmonica pui met haakse hoek kan de gehele benedenverdieping worden geopend. De woning is een hedendaagse variant geworden van een traditionele bouwstijl. Binnen in de woning is gezocht naar verbindingen van de verschillende verblijfsruimtes. De begane grond, met keuken, haard en werkkamer heeft een connectie met de 1e verdieping door middel van een grote vide en een in het oog springende trap. Op deze verdieping is een extra woonkamer met DJbooth, bibliotheek en een filmhoek. Daarbij is op deze verdieping ook de ouderslaapkamer met badkamer. Verbindingen zijn gecreëerd door middel van een open keukenkast die door de verdiepingsvloer steekt en uitmondt in een boekenkast. Het plafond van verdieping 1 is bekleed met originele brooklyn tins en is vanuit vele hoeken zichtbaar, waaronder de tuin en de zithoek op de begane grond. Op de begane grond is veel aandacht besteed aan de bijzondere woonkeuken. Deze keuken springt niet alleen in het oog door de bijzondere afwerking, het is daarbij ook het ondersteunend element voor trap en open kast, die de 2 verdiepingen laat samenkomen. De vloer van de begane grond is van gevlinderd beton, op kleur. Deze vloer loopt door in de tuin waardoor de tuin nog meer onderdeel is van de woonkeuken. De gashaard is gecentreerd in de ruimte en is afgewerkt met betonstuc. De stoere vleug geeft de haard een mooi accent. De werkkamer kan bij de keuken betrokken worden, maar kan ook afgesloten worden door grote eikenhouten panelen. Dit zorgt waar nodig voor privacy en zodra dat kan geeft het in open stand verbinding. Niet zichtbaar op de beelden zijn de drie kinderkamers, op de 2e verdieping en het dakterras. Deze kamers zijn een wereld op zich, elke ruimte heeft een eigen specifiek maatwerk meubel gekregen. In deze meubels wordt geslapen, gewerkt, geklommen en gespeeld, afhankelijk van de wensen van de afzonderlijke kinderen. De 2e verdieping geeft ook toegang via een vaste trap tot het dakterras. Vanuit dat terras is het prachtige uitzicht over noord, het IJ en de wateren rondom goed zichtbaar.

studio RIANKNOP

Baarsjesweg 159-HS

1057 HM Amsterdam

Tel: +31 (0)6 45 182 282

rian@rianknop.nl

www.rianknop.nl

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op