studio RIANKNOP

Buiksloterweg Amsterdam

This lot on Buiksloterweg in Amsterdam is unique. Studio RIANKNOP thought about the facade, made the layout and designed the entire interior. Because of this approach, interiors fit seamlessly with exteriors. Completely in waterland style, the facade is clad in wood. We used black wood, emphasizing the graphic lines of the facade.

Whereas the front facade of the house is mainly closed and the slatted structure allows light through only in some places, the rear is made open as much as possible. The small garden is an extension of the living room on warm days, through a harmonica façade with right angle, the entire first floor can be opened. The house has become a contemporary version of a traditional architectural style. Inside the house, connections of the various living spaces were sought.

The first floor, with kitchen, fireplace and study has a connection to the 1st floor through a large loft and an eye-catching staircase. On this floor is an additional living room with DJ booth, library and a movie corner. In addition, on this floor is also the master bedroom with bathroom. Connections were created by means of an open kitchen cabinet that protrudes through the floor and flows into a bookcase.

The ceiling of floor 1 is lined with original Brooklyn tins and is visible from many angles, including the garden and sitting area on the first floor. On the first floor, much attention has been paid to the special living kitchen. This kitchen not only catches the eye with its special finish, in doing so it is also the supporting element for staircase and open closet, which allows the 2 floors to come together. The floor of the first floor is of floored concrete, color-matched.

This floor continues into the garden making the garden even more a part of the living kitchen. The gas fireplace is centered in the room and is finished with concrete stucco. The rugged touch adds a nice touch to the fireplace. The study can be involved with the kitchen, or it can be closed off by large oak panels. This provides privacy where needed, and as soon as it can, it provides connection in open mode.

Not visible in the images are the three children’s rooms, on the 2nd floor and the roof terrace. These rooms are a world unto themselves, each room given its own specific custom furniture. In this furniture, people sleep, work, climb and play, depending on the needs of individual children. The 2nd floor also provides access via a fixed staircase to the roof terrace. From that terrace, the beautiful view of North, the IJ and the waters around is easy to see.

Read more

Want to see more of studio RIANKNOP? View the page of studio RIANKNOP for even more great projects and company information.

Want to know more?

Ask studio RIANKNOP your question

Visit website

New Save the photos in the HOOG app

Pre sale
Our new book is out! The waiting is rewarded.
Order 'THE BEST' now
Pre sale
Our new book is out! The waiting is rewarded.
Order 'THE BEST' now
Want to know more?

Ask studio RIANKNOP your question

Visit website
More inspiration
Home Decor,Chair,Furniture,Indoors,Living Room,Interior Design,Couch,Lamp,Foyer,Painting, Luxury, Design, Exclusive, Modern, Custom Made, Special, Beautiful
SANT Interiors
Family home in the heart of Amsterdam
Self-leveling floor, modern white kitchen island with high-gloss white countertop, black kitchen with white marble back wall, wooden herringbone floor ,Furniture,Indoors,Room,Interior Design,Bar Stool,Kitchen,Sideboard,Cabinet,Table,Housing, Luxury, Design, Exclusive, Modern, Custom Made, Special, Beautiful
SEGERS interieur
Home near the Kempen Ridge
Cottage,Housing,Building,House,Grass,Plant,Lawn,Person,Mansion,Villa, Luxury, Design, Exclusive, Modern, Custom Made, Special, Beautiful
Modern villa with thatched roof
You might also like this project
Dining Room,Dining Table,Furniture,Indoors,Table,Chair,Interior Design,Home Decor,Chandelier,Door, Luxury, Design, Exclusive, Modern, Custom Made, Special, Beautiful
Laura Calleeuw
Mansion renovation
Visit website