Studio Roy de Scheemaker

Apartment Vondelstraat

The property
A neglected three-layer apartment of approx. 300 m2. A partly suspended ceiling, glass interior doors and various floor finishes divide the space. However, the location offers a phenomenal view of the Vondelpark, Vondelkerk and the famous residence of Rijksmuseum architect Pierre Cuypers.

Desire of the client
We would like a modern, comfortable family apartment. Everything can be addressed, but the stately feeling of the Vondelstraat must also be experienced indoors.

Concept
The Neo-classic atmosphere of this apartment is mainly in the spectacular ceiling. The space is completely cleared and the stucco ceiling restored. A new fireplace placed on the original location, again gives a focus. We break open the corridor as a traffic area. There is now daylight everywhere. The hallway continues into the kitchen. This expands considerably, because a hanging construction part has been added.

View of the park and Cuypershuis
The master suite occupies the entire floor above. The sleeping area is separated from a small lounge by a bathroom, surrounded by wardrobes. From the bath we create a view of the park and the Cuypershuis.

Read more
Want to know more?

Ask Studio Roy de Scheemaker your question

Ask your question
Want to know more?

Ask Studio Roy de Scheemaker your question

Ask your question

More inspiration

Antique mantel in French limestone
De Opkamer – antique fireplaces

Antique mantel in French limestone

Renovation of the Voorburg House
Boreas

Renovation of the Voorburg House

Exclusive veranda with plastered fireplace
Exclusive veranda with plastered fireplace

Exclusive veranda with plastered fireplace

Next project by Studio Roy de Scheemaker
1950s villa
Studio Roy de Scheemaker

1950s villa

Visit website