Bureau Fraai

Barn Living Aalten

Deze ‘jaren 50’ boerderijwoning is door Bureau Fraai geheel gerenoveerd en tevens uitgebreid door de bestaande oude schuur naast het woonhuis te verlengen met een eigentijdse uitbouw. Met het ontwerp van deze uitbouw heeft de architect een harmonische relatie proberen te realiseren tussen heden en verleden.

De jonge familie wonend in deze 50-er jaren boerderijwoning in het oosten van Nederland had de wens het gedateerde interieur te renoveren, uit te breiden en tegelijkertijd de relatie met de prachtige omgeving te versterken.Bureau Fraai heeft daarop de wanden op de begane grond waar mogelijk verwijderd en deze ruimte verbonden met een ruime uitbouw. Hierdoor is een sterke visuele relatie met de grote tuin ontstaan.

Voor de uitbreiding besloot de architect de bestaande oude schuur te verlengen. Terwijl deze schuur gebouwd was met bakstenen en keramische dakpannen is voor de uitbreiding gekozen voor zwart gepatineerd titaanzink met verborgen zwart aluminium kozijnen. Deze stoere moderne uitstraling heeft een sterk contrast met de lichte binnenruimte met houten schaarspanten die juist weer refereren naar historische Nederlandse kapconstructies. Door dit schaarspant in de voorgevel ook te gebruiken als raamkozijn lijken alle grenzen tussen binnen en buiten te vervagen.

Lees verder
Wil je meer weten?

Stel Bureau Fraai je vraag

Stel je vraag
Wil je meer weten?

Stel Bureau Fraai je vraag

Stel je vraag

Meer inspiratie

Gyrofocus gashaard
Focus Fireplaces

Gyrofocus gashaard

Willemstad
Kitchen Concepts

Willemstad

Dubbele ranke stalen taatsdeuren, project Olmen
StalenDeurenHuys

Dubbele ranke stalen taatsdeuren, project Olmen

Volgende project van
Amsterdam city loft
Bureau Fraai

Amsterdam city loft

Bezoek website