McLeod Bovell

BlackCliff House

BlackCliff House is gelegen op een granieten rots die 40 meter boven de kustlijn uitsteekt. Deze locatie is geografisch gezien een perfecte uitvalsbasis voor een familie waarvan de leden met tussenpozen op meerdere continenten werken en wonen. Het huis heeft diverse woonruimtes en verbindt de bewoners met het overvloedige natuurlijke karakter van de omgeving. Het was de wens van de klant om een ​​ontmoetingsplaats te creëren voor huidige en toekomstige generaties en toch een kleinere familie te kunnen huisvesten. De woning is zo gebouwd dat er gebruik wordt gemaakt van verschillende uiteenlopende topografische kenmerken: het uitzicht en licht zijn in het zuidwesten gebruikt en de extreme contouren die naar de Salish Sea in het westen vallen.

Dit resulteert in een verschuivende ruimtelijke geometrie op de kruising van de hoofd- en bovenverdieping die als een leegte in het midden van de omgeving verschijnt. De bovenverdieping zorgt voor de intimiteit van een klein gezin dat in een strakke kern slaapt, terwijl het toch grotere gezinnen kan huisvesten in de buitenste vleugels. Deze twee verschillende delen van het gebouw zijn extern verbonden door een gedeeld buitenterras. In het midden van de woning kan men genieten van het uitgebalanceerde licht en de uitzichten in de natuur. De woonruimtes op de begane grond zijn op de begane grond verbonden door buitenruimten die langs deze snede zijn gerangschikt.

Deze ruimtes omvatten aan één kant een schilderkamer die boven een vijver bij de entree zweeft; een bamboe binnenplaats naast de familiekamer; een kantoor; en een theesalon aan het andere uiteinde van de woning. De binnenplaatsen zorgen voor een diep gelaagde esthetiek om licht en lucht te krijgen zonder het uitzicht of natuurlijk licht te belemmeren. De ruimtelijke ervaring van het huis is zowel vertrouwd als enigszins desoriënterend. Essentiële en intieme ruimtes die een sterke verbinding hebben met de buitenomgeving zijn in de kern van de woning geplaatst.

De woning bestaat uit strakke lijnen en biedt prachtige vergezichten. De ruimtes zijn open, licht en leeg. Er is geen afleiding, enkel rust. De reflectie van het water in het zwembad geeft in verschillende ruimtes een speels effect op het plafond. Er is veelvuldig gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren, hout en beton. De enorme glazen wanden geven het idee van een bioscoop met natuurbeelden. Overal waar je kijkt zie je natuur en immens veel licht. Wonen in deze rust, dát is echt genieten.

Lees verder

Wil je meer zien van McLeod Bovell? Bekijk de pagina van McLeod Bovell voor meer projecten en bedrijfsinformatie.

Wil je meer weten?

Stel McLeod Bovell je vraag

Bezoek website

Nieuw Sla de foto's op in de HOOG app

Pre sale

THE BEST INTERIOR & GARDEN DESIGNERS 02

Laat je inspireren.
Pre-order now
Pre sale

THE BEST INTERIOR & GARDEN DESIGNERS 02

Laat je inspireren.
Pre-order now
Pre sale

THE BEST INTERIOR & GARDEN DESIGNERS 02

Laat je inspireren.
Pre-order now
Pre sale

THE BEST INTERIOR & GARDEN DESIGNERS 02

Laat je inspireren.
Pre-order now
Wil je meer weten?

Stel McLeod Bovell je vraag

Bezoek website
Meer inspiratie
Luxe entree met moderne trap ,Trap, Interieur ontwerp, Binnen, Verlichting, Woonkamer, Kamer, Kunst, Huisvesting, Kunstgallerij, Vloeren, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
Nanne Schuiveling
Villa Brabant
Menigte, binnenshuis, publiek, brievenbus, garage, toespraak, heg, podium, pad, interieurontwerp, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
eSafe
Dropbox Small pakketbrievenbus in Deerlijk
Bijdrager
Restaurant, Stoel, Meubilair, Binnen, Cafetaria, Kamer, Eettafel, Tafel, Café, Eetkamer, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
DRT Contemporary Flooring
Restaurant Wiesen
Volgende project van
Luxe meubelen in royale tuin ,Huisvesting, Gebouw, Villa, Huis, Architectuur, Binnen, Deur, Beton, Terras, Tuin, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
McLeod Bovell
BlackCliff House
Bezoek website