Groenregie

Artistieke allures in Bergen op Zoom

Voor een achtertuin met grote hoogteverschillen tekende tuin- en landschapsarchitect Noël van Mierlo een eigenzinnig ontwerp met talloze originele elementen. Groenregie zorgde voor de realisatie, in nauwe samenwerking met de ontwerper.

Sterk staaltje ontwerpkunst
Een smalle stadstuin op twee niveaus, gescheiden door een historische muur van zo’n anderhalve meter hoog, had nood aan visuele eenheid. Die kwam tot stand dankzij een kunstzinnige trap met zwart gecoate stalen staanders en industriële roosters. Een Schellevis-tegel op een stalen onderstel werd vastgehecht aan de trap en doet dienst als tafel. Een functionele en tegelijk beeldbepalende ingreep.

Expressief ontwerp
De schutting aan de zijkant van de tuin verenigt horizontale kastanjehouten latten met zwarte staanders. Om het lijnenspel te breken, wisselen ze af met smalle gestucte wandjes. Die mix van glad versus grillig is kenmerkend voor een tuin die zich niet in een keurslijf laat dwingen.

Zowel in de onder- als de boventuin liggen verhoogde vlonders die een extra dimensie toevoegen. Qua verharding zien we een geslaagde mengeling van lichtgrijze Schellevis-tegels en fijn veelkleurig split op grindstabilisatieplaten. Het grijs van de tegels past goed bij de oude stadsmuur die de sporen van de tijd draagt.

Twee gezichten, één sfeer
De beplanting in de twee tuindelen werd bewust herhaald om de eenheid te versterken. Blikvangers zijn de romantische New Dawn-roos, een meerstammige krentenboom, buxusbollen en schaduwminnende bodembedekkers. Van varens en siergrassen tot hartlelies en herfstanemonen. Zon onder, volautomatische lichten aan en keuvelen bij een glaasje wijn: dit is een stadsoase pur sang.

Lees verder
Wil je meer weten?

Stel Groenregie je vraag

Stel je vraag
Wil je meer weten?

Stel Groenregie je vraag

Stel je vraag

Meer inspiratie

Luxe eiken schuur
Fine Oak

Luxe eiken schuur

Keramiek Arabescato Statuario
Stone Visions

Keramiek Arabescato Statuario

Tijdloos design in Bevel
Tijdloos design in Bevel

Tijdloos design in Bevel

Volgende project van
Natuurlijke oase in de stad in De Bilt
Groenregie

Natuurlijke oase in de stad in De Bilt

Bezoek website