Het eerste wat ik me herinner van het perceel waren de drie bomen voor het huis. Een palm, een Norfolk Pine en een peperboom. Totaal ongebruikelijk en charmant, maar evengoed op de juiste plaats. Het trok me onmiddellijk naar het huis. Lopend van de ene naar de andere kant hadden we een prachtig uitzicht op de Tafelberg. Het huis zelf was mooi maar weinig inspirerend, in wat plaatselijk bekend staat als ‘cottage-stijl’, maar we konden ons voorstellen wat het zou kunnen worden.

Intern hebben we de begane grond behouden, maar alle binnenmuren eruit gehaald, het plafond verwijderd en een tweede verdieping en een gastenstudio toegevoegd. We verhoogden de oppervlakte van 250m/2 tot 400m/2 en voegden een enorme hoeveelheid volume toe. De plafonds zijn overal zeer hoog, elf meter op een bepaald punt, acht meter in de woonkamer en zes in onze slaapkamer.

Het huis is gemaakt van een licht stalen frame, waarmee ik graag werkte, maar het bracht andere uitdagingen met zich mee. Er is weinig ruimte voor aanpassingen ter plaatse, dus u moet vertrouwen hebben in uw ontwerp en zeer gedetailleerd zijn in de informatie die u de staalproducenten verstrekt.

Ik wist van en was geïnteresseerd in een licht gebouw met stalen frame, maar had tot nu toe geen kans gehad om ermee te werken. Het is een veel milieuvriendelijkere manier van bouwen en er zijn veel minder bouwwerkzaamheden nodig, wat mij aansprak. Het grootste deel van de structuur wordt ter plaatse geprefabriceerd en bij aankomst zeer snel gemonteerd. Het is erg spannend om het allemaal op zijn plaats te zien vallen.

Om het structurele ontwerp voor de zichtbare spanten in de woonkamer in orde te krijgen, was veel heen en weer onderhandelen met de ingenieur nodig. Het is een grote open ruimte en we wilden echt de hoogte die we nu hadden, namelijk een helling van 30 graden. We wilden ook schaarspanten, omdat we dat mooier vinden. Het huis is niet in de traditionele stijl, die architectonisch vrij conservatief is. Het is ook houtskool geschilderd, dus het valt een beetje op.

De muur aan de zuidgevel in de woonkamer is volledig beglaasd met aan de onderkant drie meter hoge glazen deuren die volledig uitkomen op een overdekte externe eettafel die plaats biedt aan tien personen. Met de deuren open heeft het huis een heerlijk gevoel van openheid naar de natuur en heeft het de in-out flow waar wij van houden.

Boven maken de ouderslaapkamer en de kinderslaapkamer deel uit van de nieuwe extra verdieping. In tegenstelling tot het gedurfde en opvallende palet van de benedenverdieping heeft deze een zachte en serene uitstraling. In de ouderslaapkamer hebben we witgewassen vloeren onder een op maat gemaakt hemelbed dat uitkijkt over de bomen buiten. We hebben zachte textuur toegevoegd terwijl de ombre groene gordijnen het gevoel geven dat ze de vele omringende bomen in de ruimte brengen. Het extra diepe balkon bij de slaapkamer dient als rustige leesruimte met ligstoelen aan de ene kant en stoelen en tafel aan de andere kant. Er groeit een prachtige palmboom vrolijk over het balkon en een hoge Norfolk pine daarachter die voor schaduw zorgt.

We gebruikten een plaatselijke meubelmaker om de keukenblokken, inloopkasten, ons bed, de eettafel, een bureau en een drankbar naar mijn ontwerp te maken.

Vanuit Engeland hebben we een halve container met meubels en wat kunst verscheept. Een deel kochten we voor het nieuwe huis (een prachtig paar stoelen van Kempton), maar de rest was iets dat we al hadden. Na vier verhuizingen in de afgelopen 6 jaar hadden we verschillende meubels en inrichtingen in opslag, waarvan we sommige bijna vergeten waren, dus het was geweldig om alles door te nemen en stukken die werkten op te nemen.

De meeste meubels en kunst zijn echter afkomstig uit Zuid-Afrika: Pezula Interiors, Weytlands, La Grange, Block & Chisel, Karu Collection en The Gate House, om er maar een paar te noemen. We richten het huis nog steeds in en verzamelen steeds nieuwe stukken.
play-associates.com

Lees verder

Wil je meer zien van Rory Macpherson? Bekijk de pagina van Rory Macpherson voor meer projecten en bedrijfsinformatie.

Wil je meer weten?

Stel Rory Macpherson je vraag

Bezoek website

Bijdragers

Fotografie
PR Agent

Nieuw Sla de foto's op in de HOOG app

Pre sale

THE BEST INTERIOR & GARDEN DESIGNERS 02

Laat je inspireren.
Pre-order now
Pre sale

THE BEST INTERIOR & GARDEN DESIGNERS 02

Laat je inspireren.
Pre-order now
Pre sale

THE BEST INTERIOR & GARDEN DESIGNERS 02

Laat je inspireren.
Pre-order now
Pre sale

THE BEST INTERIOR & GARDEN DESIGNERS 02

Laat je inspireren.
Pre-order now
Wil je meer weten?

Stel Rory Macpherson je vraag

Bezoek website
Meer inspiratie
Binnen, Kamer, Keukeneiland, Keuken, Interieur Ontwerp, Woonkamer, Lobby, Huisvesting, Woondecoratie, Verlichtingsarmatuur, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
Strakk Interieurbouw
Modern interieur
Luxe meubelen in royale tuin ,Patio, Terras, Stoel, Veranda, Buitenshuis, Tuin, Natuur, Eettafel, Tafel, Verlichting, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
Knops Tuindesign
High-end stadstuin
Stad, Weg, Straat, Stedelijk, Buiten, Huisvesting, Auto, Huis, Oprijlaan, Luchtfoto, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
in-lite
Verlicht je buitengewone bostuin met in-lite: Een meesterwerk in België
Volgende project van
HOOG.design, Rory Macpherson, woonkamer inspiratie, eetkamer, design eetkamerstoelen, lamp eetkamer,Meubilair, Tafel, Eettafel, Stoel, Binnen, Kamer, Eetkamer, Tafelblad, Interieur Ontwerp, Koffietafel, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
Rory Macpherson
Maida Vale appartement Londen
Bezoek website