Deze prachtige stadsvilla in Antwerpen is een van de meest excentrieke uitingen van de Art Nouveau in de stad. We waren opgetogen over de mogelijkheid om zoveel mogelijk van het originele timmerwerk in het hele huis te herstellen en nieuwe elementen toe te voegen die de unieke karakter ervan zouden complementeren en verbeteren. Al het timmerwerk werd gerestaureerd met behulp van traditionele technieken en materialen om ervoor te zorgen dat het voor generaties zou blijven bestaan. En we zorgden ervoor dat elke technische update die we deden, werd uitgevoerd met het oog op het toekomstbestendig maken van het huis.

Naast het herstellen van delen van de kelder, keuken en de verdieping erboven, hebben we ook veel zorg besteed aan het ontwerpen van nieuw meubilair. Onze benadering van het ontwerp van de nieuwe delen werd geleid door diep respect voor de geschiedenis en ziel van het huis. We wilden ruimtes creëren die niet alleen functioneel en modern waren, maar ook trouw aan de geest van het oorspronkelijke ontwerp. Om dit te bereiken, hebben we de bestaande architectuur en materialen zorgvuldig bestudeerd en ze als basis voor ons werk gebruikt.

De witte kasten in de nieuwe keuken zijn geschilderd in dezelfde lak als het houtwerk door het hele huis. We hebben strakke lijnen gebruikt voor de witte kasten, maar hebben ook ontwerpelementen toegevoegd die op het oorspronkelijke plafond werden gebruikt. De eikenhouten kasten zijn gebogen om bij het plafond te passen, en de gele tafel voegt niet alleen een vleugje kleur toe, maar is ook gebogen om het algehele esthetische geheel aan te vullen.

We hebben het bestaande ontwerp van de badkamer als basis gebruikt en nieuwe elementen toegevoegd, zoals het bad en de make-upkast. Alle bestaande en nieuwe elementen zijn bedekt met een decoratieve afwerking. Dit brengt alles samen en zorgt tegelijkertijd voor waterdichtheid. De kleedkamer werd volledig gerestaureerd en geschilderd voordat de nieuwe meubels werden toegevoegd. In het midden van de ruimte werd een inklapbaar eiland gecreëerd, gemaakt van hetzelfde materiaal als de oude houten open haard. Dit helpt om de nieuwe lijnen van de moderne kleedkamerkasten in contact te brengen met de oorspronkelijke elementen.

Fotograaf: Michiel Vergauwe
Badkamer mortex: Indicopainting

Lees verder

Wil je meer zien van BROS Interior Architects? Bekijk de pagina van BROS Interior Architects voor meer projecten en bedrijfsinformatie.

Wil je meer weten?

Stel BROS Interior Architects je vraag

Bezoek website

Nieuw Sla de foto's op in de HOOG app

Wil je meer weten?

Stel BROS Interior Architects je vraag

Bezoek website
Meer inspiratie
Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
Solarlux
Villa met schuiframen in de duinen
Luxe Buitenruimte, glazen schuifwanden,Interieurontwerp, buitenshuis, bank, meubilair, stoel, huisvesting, huis, achtertuin, luifel, terras, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
Mobisol
Luxe Buitenruimte
Binnen, interieurontwerp, bad, badkuip, vensterbank, bloem, wastafelkraan, badkamer, woondecoratie, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
Studio V
Project DK
Volgende project van
Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
BROS Interior Architects
Art-deco herenhuis Antwerpen
Bezoek website