Logo Tortu Abitare Logo, HOOG. Partner logo smart 100% Licht Logo, HOOG. Partner Logo Luxhome, HOOG.design Logo Carmetum Logo Avantgarden Metalura watermerk, Metalura logo

Het pand: Quickswood Avenue is een in 1960 gebouwd terras in een iconisch midden-eeuws project op korte loopafstand van Primrose Hill, Londen. Het pand is al jaren eigendom van mijn cliënt, Yuri Poluneev en zijn gezin. De 148 m² grote woning met 3/4 slaapkamers en 2/3 ontvangstruimten bestond uit gesloten ruimten op zes splitlevels en moest worden gerenoveerd en gemoderniseerd om het gevoel van licht en ruimte te vergroten.

De klant: De Oekraïense diplomaat Yuri Poluneev, woonde eerder met zijn gezin enkele jaren in Quickswood voordat hij naar de Oekraïense hoofdstad Kiev werd uitgezonden. Het oorspronkelijke plan was dat het gezin het huis na de renovatie weer zou betrekken, maar vanwege lopende werkverplichtingen in Kiev was het de bedoeling dat het huis na de renovatie op middellange termijn zou worden verhuurd. Hierdoor veranderde de specificatie van het project en werden enkele van de meer persoonlijke en weelderige ontwerpelementen verwijderd, om de stijl en het budget aan te passen aan de huurmarkt.

De architecten waren AR Architecture, een Londens bureau, opgericht door architect Alexander Rakita. Alexander, oorspronkelijk afkomstig uit Moskou, werd Associate Director van het Ierse bureau Murray O¹Laoire en richtte vervolgens in 2010 AR Architecture op. De projectarchitect was Alexander Rakita van AR Architecture, die Yuri werd aanbevolen door een vriend die onlangs van zijn diensten gebruik had gemaakt.

Hoewel er geen grote structurele veranderingen nodig waren, herontwierp AR Architecture het interieur om de doorstroming te verbeteren en licht toe te laten in de voorheen donkere, op het noorden gerichte achterkant van het pand door interne muren te verwijderen, zodat split level ruimtes werden geopend. De installatie van een nieuwe open trap verhoogt het gevoel van ruimte nog meer. AR Architecture ontwierp slim een schuin Seedum-dak in origamistijl voor de achterste woonkamer, onder een hoek om de laatste stralen van de avondzon op te vangen. De natuurlijke omgeving van het huis werd behouden en aanzienlijk uitgebreid door de toevoeging van een groen dak en de aanleg van een eigen daktuin.

De achtertuin is bijou op zijn best, volledig te openen glazen deuren en ramen op twee aspecten om het pand een aantrekkelijk uitzicht over de kleine maar aantrekkelijk aangelegde ruimte die puur decoratief zou kunnen zijn als om het pand heeft ook een dakterras tuin, plumbed om de installatie van een hot tub mogelijk te maken in een later stadium, dat geeft een prachtig prachtig uitzicht op Primrose Hill Park en het centrum van Londen daarbuiten.

De belangrijkste veranderingen aan het pand waren het onthullen en verbeteren van de belangrijkste bestaande kenmerken van het huis, met name het transparante split-level ontwerp - door het aanbrengen van nieuwe open trappen en het toevoegen van nieuwe openingen tussen de niveaus om het licht van de lichte op het zuiden gerichte voorgevel te laten binnenstromen in de voorheen donkere op het noorden gerichte achtergevel.

De indeling werd verbeterd door de keuken en ontbijtruimte te verplaatsen naar een lichte, kleinere verdieping op het zuiden, waardoor de grotere verhoogde begane grond op het noorden overbleef als een ruime formele woon- en eetkamer. Licht stroomt nu in de voorheen donkere ruimte door het grote aquarium dat de verhoogde keuken scheidt van het woongedeelte. De hoofdslaapkamer kreeg een extra raam naar het op het zuiden gelegen dakterras, terwijl het trappenhuis aan beide zijden nieuwe openingen kreeg.

Op zoek naar een interieurpartner die de ruimte die hij creëerde met tactvol op elkaar afgestemde decor- en inrichtingselementen zou realiseren, gaf Alexander opdracht aan interieurontwerpster Clare Pascoe van Pascoe Interiors Ltd.

Clare werd belast met het leveren van de keuken, vloeren, raambekleding, maatwerk en inrichting. Pascoe Interiors teams van beproefde vakmensen werden ingeschakeld om de interieurelementen te installeren, om te voldoen aan de hoge standaard en kwaliteitseisen van de klant.

(Citaat van Alexander): "Clare leverde decoratie oplossingen zeer in lijn met wat wij wensten". De Vintage, soms eclectische, meubels en inrichting passen perfect bij de minimalistische ruimtes van AR Architectures door vast te houden aan een eenvoudig palet van essenhouten oppervlakken (vloeren, trappen, deuren en ingebouwd meubilair); wit (muren, plafonds) en het natuurlijke licht dat het huis binnendringt. De geselecteerde vintage meubels zijn specifiek afkomstig uit de jaren 60 om aan te sluiten bij de tijd waarin het huis oorspronkelijk werd gebouwd. Afgewisseld met hedendaagse elementen, zoals typisch is voor Clare's kenmerkende Mid Century Contemporary stijl, om te voorkomen dat het schema er geënsceneerd of slaafs vintage uitziet.

Als u het pand binnenkomt via de goed ontworpen hal met een privé studeerkamer (of bed 4), bijkeuken op de begane grond, grote inloopkast en ruime garderobe; een open trap met verborgen laden leidt u naar de grote woonkamer en formele eetkamer.

De woonkamer is voorzien van een hedendaagse 'Jones' bank in truffelleder, van Couch Potato Company; een vintage Bovenkamp leren bank in het originele beige leer en de grote vintage geïnspireerde driezits Herbert bank ontworpen en gemaakt in het Verenigd Koninkrijk door Pascoe Interiors, bekleed met een mix van Bute en Moon wol. Gegroepeerd rond een Laccio salontafel, deel van een nest van Marcel Breuer ontworpen voor Knoll in 1924 en een Tulip bijzettafel van Eero Saarinen voor Knoll, vormen beide Couch Potato. Een Kaiser Idell Luxus vloerlamp van Christian Dell voor Fritz Hansen bij de Couch Potato Company; en het vernielde Portrait of a Lady van Mineheart voegen hoogte toe aan het ontwerp. De gezichtskussens zijn van Mineheart, en de overige kussens zijn van Missoni Home.

Het thema voortzettend is de eettafel een grote, prachtige ovale Tulip tafel in Arabescato marmer omgeven door een eclectische collectie stoelen waaronder een paar roze 'Frost' stoelen ontworpen door Stouby bij Couch Potato Company; vintage Eames schelpstoelen en een paar antieke Franse roze en gouden armstoelen van Pascoe Interiors. Deze eclectische mix voegt visuele belangstelling en persoonlijkheid toe, en toont aan dat u geen starre set van 6 of 8 bij elkaar passende stoelen hoeft te kopen, maar gewoon een verzameling stoelen kunt nemen waar u van houdt. Als u dit doet, kies dan voor paren van stoelen, anders kan het totale effect chaotisch zijn.

De opbergwand bestaat uit open rekken en gesloten kasten, met daarachter een verborgen bureau, ruimte voor een grote platte wand-tv en een AV-systeem.

De Molten Kitchen wordt door Clare rechtstreeks vanuit de fabriek in Italië geïmporteerd en is een eenvoudig, eigentijds ontwerp dat bestaat uit donker- en lichtbruine eenheden met op maat gemaakte essenhouten accentelementen, met een wit composiet werkblad. Symmetrisch en goed gepland biedt het een grote werkruimte en zit vol met

met verborgen apparatuur en een schat aan opbergruimte. De kamerstijl wordt in evenwicht gehouden door een prachtige Arabescato Marmeren ronde eettafel van de bekende Mid Century ontwerper Eero Saarinen van Couch Potato Company. De Kai Kristensen eetkamerstoelen zijn hersteld in een subtiele stof van Romo. Het eenvoudige kleurenpalet wordt geaccentueerd door de prachtige koperen reproductie Artichoke Pendant van Vintage furniture supplier Made Good, terwijl het roze graffiti gespoten Madam Blush portret een gedurfd en gedurfd shot rebelse kleur toevoegt. De tafel is gedekt met prachtig handgemaakt servies van Melody Rose.

De jongens slaapkamer heeft een origineel mid-century stapelbed van Dunlop. Een zeer zeldzaam meubelstuk, zoals Clare nog nooit in haar carrière had gezien. Zodra ik het stapelbed zag, wist ik dat het perfect zou zijn voor de jongens. Het ontwerp blijft vandaag de dag even klassiek eigentijds als het in de jaren 60 moet zijn geweest. Het kan in de toekomst ook worden gebruikt als twee singles als ze dat willen. Plaids, kussens en een zigzag voetenbankje van Missoni Home en dekbedovertrekken van John Lewis voegen kleur toe. Ik ben dol op de Frost-stoelen van Stouby, en ik kon het niet laten deze in het schema te verwerken met zijn mooie grijze wol en veelkleurige knopen. De speelkamer is van de slaapkamer gescheiden door een schuifpui over de volle breedte. Eenvoudig ingericht met rekken voor boeken en speelgoed, zullen de kinderen vele uren van fantasierijk spel genieten, terwijl hun ouders blij zullen zijn dat ze de kleurrijke chaos van speelgoed aan het eind van elke dag gemakkelijk kunnen opbergen. De vintage grenen speeltafel werd door Clare gekocht van een partij die werd doorverkocht van een school in Wales, en de kleurrijke Alma stoelen zijn van Couch Potato Company.

De slaapkamer van hun dochter heeft een bed van Loaf.com, met spreien, kussens en het Passiflora tapijt van Missoni Home. Het vintage schoolbureau van Molten Vintage bij Pascoe Interiors is goud geverfd, en de op maat gemaakte handgemaakte stoel Dragonfly¹ (en het libellenkunstwerk) zijn gemaakt in opdracht van stoffeerster Emma Meteslaar van het boetiekcollectief The Makers Yard.

De master badkamer heeft een Coco gestoffeerd bed van Loaf.com en Marokkaans koperen bijzettafeltjes van Mineheart. De kleedruimte is ingericht met een prachtige leren Concord Chair van Thomas Pederson voor Stouby, bij Couch Potato Company, en een op maat gemaakte poef van bruine en crèmekleurige koeienhuid is besteld bij Jo Johnson van de Makers Yard.

Een dakterras is zo'n zeldzame luxe in Londen, omdat het privé buitenruimte biedt met een prachtig uitzicht. Het dakterras van Quickswood is daarop geen uitzondering. Met een terraskeuken om buiten te eten en te entertainen, met voldoende ruimte voor een eetstoel en ligstoelen, en uitgerust voor een toekomstig bubbelbad! Voorlopig willen de eigenaren gewoon genieten van de rust boven het verkeer en nieuwsgierige blikken, dus richtte Clare er een paar Eames Shaggy rockers in, met een prachtige schapenvacht hoes ontworpen en gemaakt door de Couch Potato Company als aanvulling op de Eames RAR stoel.

De raambekleding is bewust eenvoudig gehouden, met het gebruik van licht eikenhouten lamellenjaloezieën van Pascoe Interiors om de eenvoud van het basisontwerp verder te onderstrepen. Jaloezieën bieden flexibele privacy zonder verlies van licht, die gemakkelijk kunnen worden geregeld om het licht te filteren en te sturen dat binnenstroomt in de zonnige zuidelijke voorgevel, die verandert in een verbazingwekkend vuurrood als de avond valt.

In het hele huis geeft het gebruik van dezelfde overkoepelende eenvoudige kleurenpalet van essen en wit het huis een overweldigende sfeer van rust en vrede, en de manier waarop het licht door de gleufopeningen, split levels en open trappen wordt gefilterd geeft het een serene en besloten sfeer.

Lees verder
Wil je meer weten?

Stel Pascoe Interiors Limited je vraag

Bezoek website

Bijdragers

Wil je meer weten?

Stel Pascoe Interiors Limited je vraag

Bezoek website

Meer inspiratie

image, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
Nouv’eau inox zwembaden

Inox zwembad in villatuin Deurle

Luxe woonkamer met design meubelen ,Meubilair, Tafel, Koffietafel, Tafelblad, Tapijt, Binnen, Kamer, Woonkamer, Interieur Ontwerp, Huisvesting, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
Ethnic Chic

Woning aan de gracht Amsterdam

Moderne voorgevel van luxe villa ,Appartement, Gebouw, Huisvesting, Hoogbouw, Stad, Stedelijk, Kantoorgebouw, Appartementsgebouw, Downtown, Architectuur, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
Studio K Creative

Nobu Chicago

Volgende project van
Patio, Veranda, Loopbrug, Deur, Gebouw, Hotel, Huisvesting, Vlaggensteen, Hout, Villa, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
Pascoe Interiors Limited

Locks Lane, Birdham, West Sussex

Stel je vraag