Jeroen van Zwetselaar

Spoorhuis Santpoort

Het oude spoorhuisje (aan ene zijde begrensd door de spoorlijn en aan de andere zijde door het nationaal park Zuid Kennemerland) verbindt alle ruimtes van het huis en is van binnen vrijwel ongemoeid gelaten. Verder vormen de buitenmuren van het spoorhuisje de binnenmuren van de moderne gedeelten. Dit vormt een spannende omkering tussen binnen en buiten. Door de grote glasvlakken komt er veel licht het huis binnen en wordt het interieur luchtig en ruimtelijk. De glasvlakken richten zich op het omliggende groen en bevinden zich aan twee zijden van een uitbreiding.

In het hele project speelt contrast een belangrijke rol. De zachte en warme sferen van het oude huis ontmoeten de strakke vormen en harde, duurzame materialen die gebruikt worden in het moderne gedeelte. Qua meubels worden designklassiekers gecombineerd met gevonden voorwerpen en het oude raam verbindt keuken met eetkamer.

Verschillende verdiepingen zijn verbonden door een strakke watervaltrap, die in het midden van het oude gedeelte is gelegen. Op de benedenetage (de oostvleugel is onderkelderd) bevindt zich de slaapruimte en badkamer. De ruime zolder heeft een karakteristieke uitstraling, door de eeuwenoude houten vloer en de balkenconstructie die behouden is gebleven en contrast biedt naast het witte stucwerk. Het project betreft een samenwerking met Zecc.

Fotografie: JRworks

Lees verder
Wil je meer weten?

Stel Jeroen van Zwetselaar je vraag

Stel je vraag
Wil je meer weten?

Stel Jeroen van Zwetselaar je vraag

Stel je vraag

Meer inspiratie

Moderne woning met zinken kap te Veenendaal
HaBé Bouwen in Stijl

Moderne woning met zinken kap te Veenendaal

Home Couture & luchtig design
Berden wonen, slapen & meer

Home Couture & luchtig design

Interieurarchitect kiest Olivari deurbeslag voor eigen woning
Intersteel

Interieurarchitect kiest Olivari deurbeslag voor eigen woning

Volgende project van
Tandwielenfabriek
Jeroen van Zwetselaar

Tandwielenfabriek

Bezoek website