Logo Van van EE Logo Carmetum Logo Royal Botania Logo Texture Painting logo

Co-working space voor therapeuten, Amsterdam 250m2

Het meditatieve ontwerp van deze therapeutische co-working space spreekt de zintuigen aan om een ​​veilige haven te creëren voor zowel patiënten als behandelaars.

Stap binnen vanaf de straat en word omhuld door serene, bij kaarslicht verlichte duisternis – de eerste inwijding in de droomachtige realiteit van Stories. De laag verlichte hal, minimaal ingericht, creëert een grimmige scheiding tussen de drukte van de buitenwereld en dit, een plotselinge afwezigheid van atmosferische chaos.

Zintuigen die tot rust worden gebracht door de holachtige ingang, voel je een vredig optimisme in de heldere rust van de welkomstruimte, waar je bij aankomst thee kunt drinken aan de bleke, op maat gemaakte Burdur Beige marmeren bar. Zacht gevlekt zonlicht, dat door gaasachtige linnen gordijnen tot op de grond wordt geworpen, vult de kamer met een buitenaardse pracht.

Dit is een plek om je volledig over te geven aan de verwennerij van zelfzorg, ondersteund van alle kanten door huiselijke meubels, organische vormen en rustgevende landschappen. De ervaring van elke kamer bij Stories werkt om je te vertragen, je open te stellen en zelfzorg aan te moedigen.

Bij de ondertekening van het project keek Studio 34 South, bekend om zijn comfortabele maar verfijnde interieurs, naar onderzoek om een ​​functioneel ontwerp te creëren, gebaseerd op een verhaal. De eigentijdse mix van zaken en welzijn die Stories vertegenwoordigt, vroeg om een ​​even inventieve benadering van interieurontwerp.

Hun opdracht was om een ​​veilige haven te creëren voor therapieklanten, maar ook een ruimte voor mentale en fysieke gezondheidswerkers om tussen de sessies door te communiceren, te netwerken en te ontspannen. Ze gingen op onderzoek om hun aanpak te informeren en bouwden hun concept op op basis van materialen, kleuren en natuurlijke elementen waarvan bewezen is dat ze een positief effect hebben op iemands mentale toestand.

De toewijding van de ontwerpers aan het doel van de ruimte komt tot uiting in elke ontwerpkeuze, van openbare ruimtes tot de vijf therapieruimtes die door Stories-leden worden gedeeld.

‘Er werd evenveel nadruk gelegd op het Japanse concept van wabi-sabi, of de schoonheid van vergankelijkheid en imperfectie, als op hoogwaardige artikelen en materialen. Niemand is perfect, en dat zou ook niet moeten worden verwacht – dus wilden we een locatie creëren die op een vergelijkbare manier wenselijk was, maar toch prachtig gebrekkig. ‘

Voorbij de overweldigende marmeren welkomstbar kruipen een kudde grillige, groene Fest ‘Sinclair’-stoelen in de sociale ruimte, geflankeerd door op maat gemaakte zitplaatsen bij het raam en salontafels van & Tradition. In deze ruimte om te verbinden siert een gedurfd wervelend patroon de muur en verlevendigt de ruimte als een frisse windvlaag.

Boven zijn de één-op-één therapiekamers gezellige heiligdommen, met een Soho House-sfeer en vakkundig gemengde aardetinten. Het doel in deze kamers was om een ​​gevoel van veiligheid en drijfvermogen te creëren – veilige ruimtes om je ziel bloot te leggen en naar de toekomst te kijken. Een vlaag van roest, flessengroen en kameel gecombineerd met warm geschilderde muren vliegen in het gezicht van de steriele witheid die vaak wordt geassocieerd met behandelkamers. Overal op de eerste verdieping staan ​​vintage travertijntafels en een misvormde Foscarini Gregg-hanglamp tegenover elkaar om het precaire evenwicht van onvolmaakte schoonheid te behouden.

Onze laatste stop zijn de Bodyworks-kamers, die worden gebruikt voor massages en andere helende therapieën. Deze kamers zijn sober, gedrapeerd met crèmekleurige linnen gordijnen en muren bekleed met met de hand toegediende kalk, gemaakt van natuurlijke kalksteen om de gebroken witte muren een ruwe, schaduwachtige textuur te geven.

Als er niets anders is, creëert een ervaring bij Stories ruimte voor rust, of u nu de cliënt of therapeut bent die een dienst verleent. Als de samenleving langzaamaan het belang van zelfzorg en geestelijke gezondheid beseft, biedt deze prachtige ruimte echte validatie.

‘De zon schijnt hier altijd’, leest een getuigenis op de Stories-website en we waren het daar helemaal mee eens.

Credits
Eigenaar concept: Stories | www.stories.space
Aannemer: Flow Works
Interieurbouwer: Brandwacht
Fotografie: Flare Department | Underpromise.agency

Lees verder
Wil je meer weten?

Stel Studio 34 South je vraag

Stel je vraag
Bekijk de website
Download de HOOG.design app nu!

Ontdek Daily Diamonds, onze boeken en meer.

Ontdek Meer
Download de HOOG.design app nu!

Ontdek Daily Diamonds, onze boeken en meer.

Ontdek Meer
Download de HOOG.design app nu!

Ontdek Daily Diamonds, onze boeken en meer.

Ontdek Meer
Wil je meer weten?

Stel Studio 34 South je vraag

Stel je vraag
Bekijk de website

Meer inspiratie

CLASSO EN LIMITED EDITION | 100 JAAR BAUHAUS
Classo Meubelen + Interieur

CLASSO EN LIMITED EDITION | 100 JAAR BAUHAUS

Tuinmeubel 04
Borek

Tuinmeubel 04

Daktuin met cortenstaal Antwerpen
Hendrix Landscaping

Daktuin met cortenstaal Antwerpen

You might also like this project
Karakteristieke woning
Hemels Wonen

Karakteristieke woning

Bezoek website