D E P O O R T E R

Voorheen stond op dit perceel een feestzaal, de Lomast. We mochten deze afbreken (zeker gezien de talrijke hoeveelheid asbest), maar een nieuw te bouwen woning mocht niet groter zijn dan 1000 m³ bovengronds

Deze woning is gelegen in een natuurlijke omgeving, links een waterwinningsgebied, achter een geboortebos, en rechts van de woning een aspergeveld. Al blijkt dat laatste niet zo mooi als je zou denken.

Naast de zichten, vormde de oriëntatie een essentiële parameter hoe het ontwerp zicht vormde. We hebben de mooie zichten als het ware omarmd, het zicht op de aspergevelden hebben we ons van afgesloten. Al bevindt zich op het uiterste hier de avondzon, om deze toch binnen te halen, hebben we hiervoor het overdekt terras aan deze zijde open gelaten.

De voorgevel is een vrij open gevel, daar de woning gelegen is aan een doodlopende straat en er dus voornamelijk fietsers voorbij komen, zo heeft de inkomhal een grote glaspartij waarbij de vestiaire als meubel in het oog springt. Men betreedt de woning via de patio, die overgaat in een deel overdekte luifel aan de inkomdeur. De bureau bevindt zich aan de andere zijde van die patio, en geeft ook zicht op deze, en op straat. Naar oriëntatie is het aangenamer om een noord georiënteerde bureau te hebben dan eentje waar de zon volop binnen schijnt.

Op het gelijkvloers werd hier gekozen om de leef- en zitruimte in elkaar te laten overlopen, en de keuken meer te laten afzonderen. Alle leefruimtes hebben zicht de prachtige tuin en het natuurlijke zwembad.

Daar we de 1000m³ niet mochten overstijgen qua volume, maar toch dienden te streven naar maximale bewoonbare oppervlakte, hebben we een uitzondering gevraagd voor de zonneluifels, deze zijn 1m en vallen hierdoor buiten het volume.

Het overdekt terras wordt ondersteund door een tuinmuur. Deze geeft naar mijn gevoel een zekere geborgenheid op het terras, en maakt vanaf het terras gezien net de omkadering van de prachtige achterliggende natuur.

Via de trap wordt men door het licht en prachtige zicht naar de sparrenbossen aan de overzijde getrokken op de ruime nachthal. Verder bevinden zich er 2 slaapkamers met badkamer, en de master bedroom die helemaal als open werd opgevat.

Bart & Ilse hebben ons ook de volledige interieur opdracht van deze woning toevertrouwd, er werd gekozen voor natuurlijke , warme materialen, zoals een natuursteengebonden naadloze vloer (aspecto concreto) in warm grijze kleur (over de volledige woning),

Het vestiaire meubel in de inkom is vervaardigd uit notelaar fineer, deze lijn werd doorgetrokken in enerzijds de bureau door het visueel contact met de patio en anderzijds werd in de zitruimte een tv-wand ontworpen in notelaar, die zweeft boven de open gashaard

naturel eiken hout fineer in combinatie met het strakke witte corian in de keuken. Om totale rust te creëren werd een schuifpaneel voorzien om de keukentoestellen weg te bergen bij het niet gebruiken van deze.

Het handwaslavavo meubel werd helemaal uit natuursteen (grijs – beige travertin) vervadigd. Opnieuw de zoektocht met warme natuurlijke materialen

Met een touch of gold in het kraantje van Vola en het lichtpendeltje van trizo

De master bedroom is een heel open ruimte, waaruit je uit de douche en bad zicht hebt op de tuin. Ook dit werd helemaal uitgewerkt. Makkelijker uit te leggen aan de hand van foto’s

Alle kraanwerk binnen is van vola, met uitzondering deze van de keuken, deze is van aqualex. Allen hebben ze de ‘touch of gold doorheen de woning’.

De materialisatie buiten en binnen werden op elkaar afgestemd. Materialisatie van het exterieur werd er gekozen om te werken met een wasserstrich steen in combinatie met betonlook crepi luifels aan de achterzijde. Aan de voorzijde werd er met steenstrips gewerkt. Dit in combinatie met minimal windows van schüco.

De tuinberging heeft dan weer een heel andere architectuur, daar we deze dienden los te koppelen van de woning. Deze werd tussen de bestaande hoge beuken geherbergd, en is ahw een strak boshuisje met hellend dak, opgebouwd uit zwarte brede planken in combinatie met een zwart zinken dak.

Lees verder

Wil je meer zien van Ai&M Architecten? Bekijk de pagina van Ai&M Architecten voor meer projecten en bedrijfsinformatie.

Wil je meer weten?

Stel Ai&M Architecten je vraag

Bezoek website

Nieuw Sla de foto's op in de HOOG app

Pre sale

THE BEST INTERIOR & GARDEN DESIGNERS 02

Laat je inspireren.
Pre-order now
Pre sale

THE BEST INTERIOR & GARDEN DESIGNERS 02

Laat je inspireren.
Pre-order now
Pre sale

THE BEST INTERIOR & GARDEN DESIGNERS 02

Laat je inspireren.
Pre-order now
Pre sale

THE BEST INTERIOR & GARDEN DESIGNERS 02

Laat je inspireren.
Pre-order now
Pre sale

THE BEST INTERIOR & GARDEN DESIGNERS 02

Laat je inspireren.
Pre-order now
Wil je meer weten?

Stel Ai&M Architecten je vraag

Bezoek website
Meer inspiratie
Prachtig interieur, Luxe keuken,Exclusieve keueken, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
Robi Interior
CB Residence
Woondecoratie, Binnen, Plank, Gootsteenkraan, Kamer, Keuken, Gootsteen, Alcohol, Drank, Glas, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
Quooker
Classic Fusion Square Messing patina
Luxe entree met moderne trap  ,Lobby, Binnen, Kamer, Huisvesting, Gebouw, Interieur Ontwerp, Vloeren, Meubilair, Hout, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
Preferro
Luxe woonhuis
Volgende project van
Moderne voorgevel van luxe villa ,Dak, Leisteen, Tegeldak, Driehoek, Cottage, Gebouw, Raam, Plavuizen, Hout, Goot, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
Ai&M Architecten
Villa D&G
Bezoek website