Remy Meijers

Villa Vleuten

Door de voormalige boerenschuur van deze villa in Vleuten bij het woonhuis te trekken, is het woonoppervlak bijna verdubbeld. De keuze ervoor was logisch, maar niet zonder consequenties. Om de extra ruimte zo goed mogelijk te benutten, ging de volledige indeling op de schop. Bevonden het woongedeelte, de eetkamer en keuken zich oorspronkelijk in het woonhuis, na een ingrijpende verbouwing zijn ze gesitueerd in de schuur. Een logische keuze vindt Remy, juist vanwege het open karakter van die ruimte. Dat is nog eens benadrukt door de overwegend glazen façade aan de noordzijde. Die zorgt er niet alleen voor dat alle woonfuncties op de diepe tuin gericht zijn, maar ook dat daglicht in het interieur alle ruimte krijgt. Doordat de oorspronkelijke spanten gehandhaafd zijn, is het landelijke karakter van de schuur nog altijd voelbaar. De master bedroom met bad- en garderobekamer bevinden zich op de begane grond van de oorspronkelijke boerderij. De praktijkruimte is bewust aan de voorzijde geplaatst zodat bezoekers het woongedeelte niet hoeven te betreden. De eerst verdieping is het domein van de kinderen. Naast drie slaapkamers bevindt er zich een badkamer, waarin evenzoveel wastafels zijn geplaatst.

Foto’s: René Gonkel

Tekst: Paul Geerts

Lees verder
Wil je meer weten?

Stel Remy Meijers je vraag

Stel je vraag

Bijdragers

Uitvoering
Wil je meer weten?

Stel Remy Meijers je vraag

Stel je vraag

Meer inspiratie

Project Geneve Zwitserland
4-ElementZ

Project Geneve Zwitserland

Lobby Roelfien Vos op Independent Hotel Show
Paul Jongerius

Lobby Roelfien Vos op Independent Hotel Show

Stijlvol interieur
Kembra

Stijlvol interieur

Volgende project van
Hotel de Dylan
Remy Meijers

Hotel de Dylan

Bezoek website