Logo Bowers & Wilkins logo Logo Daacha Design Gietvloeren Loog tim elfter time
Maisha Ontwerp

Butlers Wharf, Tower Bridge Riverside appartement

Wij werden door onze cliënten benaderd om hun woning met drie slaapkamers in Londen om te vormen tot een appartement vol karakter en uitstraling. Omdat het hun tweede huis is, wilden ze graag een uniek en gedurfd interieur creëren met gebruik van verschillende materialen.

Bij binnenkomst wordt u onmiddellijk begroet met een brede en witte hal die aan beide zijden van het appartement aansluit. De gang werd aan de rivierzijde geopend om meer licht toe te laten in het donkere Shad Thames-gedeelte, waardoor een rustgevend centrum ontstaat voor de hele ruimte. Het interieur wordt gekenmerkt door prachtige klassiek ontworpen meubelen op maat en een nadruk op het gebruik van natuurlijke materialen zoals messing, koper, hout en hoorn. Om het appartement op te waarderen kozen we voor een opvallend kleurenpalet dat prachtig wordt aangevuld met de uitgebreide persoonlijke kunstcollectie van de klant.

Het woongedeelte wordt afgeschermd door een op maat gemaakte glazen scheidingswand die de keuken, de eetkamer en het woongedeelte omvat, zodat de slaapkamers desgewenst rustige heiligdommen kunnen zijn. In de open leefruimte kozen we voor een schema van koper- en indigotinten, waardoor een stemmige en luxueuze leefruimte ontstond, perfect voor zowel amusement als ontspanning. Schrijnwerk op maat met koperen inlegwerk is het sleutelelement dat alles samenbrengt in de woonkamer. Een lage L-vormige bank in donker indigo linnen is bekleed met strooikussens in koper- en crèmetinten. Een grote bruine lederen poef dient als salontafel en als plaats voor de eigenaars om hun drankjes en boeken op te zetten. Als aanvulling op het schema, en als extra zitplaats, staan achter de bank twee kuipstoelen in luxe roomfluweel en metallic koper en goud stof, elk omlijst door een reusachtige staande koperen angelposie lamp. De ster van de kamer is voor mij echter de prachtige Ava eettafel van Tom Faulkner met een gepatineerd koperen onderstel en een blad van rookglas, die direct bij de ingang van de keuken is geplaatst. Om de vorm van de eettafel te evenaren en meer een zen-ruimte te creëren, hebben we de keukenmuur gebogen, zodat de wandeling naar de leefruimte interessant is zonder scherpe hoeken.

Om aan te sluiten bij het schema van de woonkamer hebben we in de open keuken gekozen voor een gedurfde grijsblauwe lak voor de kasten, die terugkomt in de opvallende grijze aderen van het statuario-marmeren werkblad en de spatwand. Dit staat in contrast met de prachtige koperen bar die de keuken van de woonkamer scheidt. Door de bovenste helft van de keukenmuur te verwijderen, zodat het licht van de rivier naar binnen kan stromen, hebben we het koperen barblad toegevoegd als blikvanger en om aan te sluiten bij de rest van de open leefruimte.

De werkkamer, die van de gang is gescheiden door een op maat gemaakte glazen wand om opnieuw licht binnen te laten in dit monumentale pakhuis, is een prachtige mix van messing, donker hout en blauwtinten. Het bureau op maat dat de hele muur vult, werd ontworpen met veel rekken voor boeken, kantoorbenodigdheden en de ornamenten van de eigenaar. Dit schrijnwerk werd geaccentueerd met messing platen die fungeren als boekensteunen. In het apparaat zijn LED-lampen ingebouwd voor een onscherp licht bij nachtwerk. Het belicht ook de accessoires en ornamenten van de klanten. De twee bureaustoelen in donkerblauw en oker zorgen voor plezier en een contrasterende kleur met twee verschillende materiaalsoorten die elke stoel sieren. Door de opname van een slaapbank in de kamer kan de kamer indien nodig worden omgebouwd tot een logeerkamer, terwijl er meer ruimte en een ontspannen zitplaats ontstaat.

De ouderslaapkamer met op maat gemaakt schrijnwerk en meubilair is gedompeld in een reeks turquoise en blauw, terwijl de gastenkamer een oase van rust is in paars en parelmoer. Beide hebben luxe superkingsize bedden met hoge hoofdeinden en donkerhouten nachtkastjes en kaptafels.

Het totale resultaat is een heerlijk rustig en toch opvallend ontwerp.

Lees verder
Wil je meer weten?

Stel Maisha Ontwerp je vraag

Stel je vraag
Bekijk de website
Wil je meer weten?

Stel Maisha Ontwerp je vraag

Stel je vraag
Bekijk de website

Meer inspiratie

Sfeervolle leeftuin met veranda in Loenen aan de Vecht
Buytengewoon

Sfeervolle leeftuin met veranda in Loenen aan de Vecht

Loft Antwerpen
Texture Painting

Loft Antwerpen

Rond tapijt
Koreman Exclusive Carpets

Rond tapijt

Volgende project van
Bekroond
Interlaken
Maisha Ontwerp

Interlaken

Bezoek website