Puur logo

Deze eigentijdse hoeve is een architectonische parel die het beste van twee werelden combineert: het cachet van een traditionele hoeve in een strak ontwerp met een maximum aan hedendaags comfort. Het tuinontwerp kwam tot stand vóór de bouw van start ging. Zo konden beide optimaal op elkaar worden afgestemd. Tijdens de aanleg van de tuin kreeg het project nog een wending: twee achterliggende bouwkavels werden toegevoegd zodat het ontwerp bijna dubbel zo groot werd.

Luisterrijke zwemvijver

De tuin werd, net zoals bij een traditionele hofstede, in verschillende zones verdeeld. Van een terras met pizzaoven en wellnesshoek met spa tot een boomgaard en een zwemvijver met buitendouche. De keuze voor een zwemvijver lag voor de hand: de bewoners wilden ook in de winter uitkijken op een fraai ogende waterpartij. Daarom situeerde ik de plantenzone op de centrale zichtas van de woning, en stopt de blik bij een mooie muur in stuclook met maatwerkwatergoten in rvs. De waterpartij is een lust voor het oog, met schijnbaar zwevende terrassen en tegels, betoverende verlichting en uitgekiend groen met kleurrijke accenten. Het zwemgedeelte is bewust wat meer aan het zicht onttrokken om niet te ontsieren op momenten dat het is afgedekt.

Doordachte architecturale elementen

Alle ‘harde’ elementen zoals de berging, de ingebouwde pizzaoven, de toegangspoorten, … harmoniëren met de woning – inclusief een herhaling van de chique daklijsten. De muren zijn ofwel strak in stuclook, ofwel met hout bekleed voor wat meer warmte en een zachtere uitstraling. Qua verharding is er een mix van Zweedse granietkeien (oprit), gebakken klinkers (looppaden) en Schellevis-beton (terrassen en staptegels). Allemaal duurzame en natuurlijke materialen met een robuust uiterlijk.

Grandioos groen met toefjes kleur

Deze dynamische en afwisselende tuin bekoort met rustige graszones, wuivende siergrassen, speelse buxusbollen en decoratieve meerstammige boompjes. Voorts ook nog een boomgaard met oude fruitbomen, strakke bordervlakken in de vorm van een moestuin, een bloemenweide met inheemse kruiden en een flinke dosis bloembollen voor een kleurexplosie in het voorjaar. De groenstrook met heesters zorgt voor privacy en is tegelijk een gedroomde biotoop voor vogels. Een rij knotwilgen langs de sloot begrenst de tuin op landelijke wijze, terwijl de wintergroene blokhagen extra structuur brengen en de zones afbakenen.

Bekijk hier de projectenpagina van Peter van der Velden Exclusieve Buitenruimtes

Lees verder
Wil je meer weten?

Stel Peter van der Velden Exclusieve Buitenruimtes je vraag

Stel je vraag
Peter van der Velden Exclusieve Buitenruimtes

Peter van der Velden Exclusieve Buitenruimtes

Laat meer zien Contact Peter van der Velden Exclusieve Buitenruimtes
Wil je meer weten?

Stel Peter van der Velden Exclusieve Buitenruimtes je vraag

Stel je vraag

Meer inspiratie

Design taatsdeur in penthouse Milaan
FritsJurgens taatsdeuren

Design taatsdeur in penthouse Milaan

Eengezinswoning binnendeuren en trappen
NORDEX

Eengezinswoning binnendeuren en trappen

Kern gerookte Bauwerk vloer met Alphenberg Leather wandbekleding
Vloerenhuis Amsterdam

Kern gerookte Bauwerk vloer met Alphenberg Leather wandbekleding

Volgende project van
Voortuin die gezien mag worden
Peter van der Velden Exclusieve Buitenruimtes

Voortuin die gezien mag worden

Bezoek website