EVE Architecten

Luxe woonboerderij

DE HANDTEKENING VAN EVE ARCHITECTEN

Een fantastisch vraagstuk. Een gave uitdaging. Een geweldig resultaat. Deze familie kocht een rijksmonument, een boerderij, met het plan deze te verbouwen tot hun droomhuis. Maar door de monumentale waarde van het pand, hadden ze geen idee waar te beginnen. Daarom werd aan ons de vraag gesteld te helpen bij het herontwerpen van het exterieur en het interieur. Hier hoefden we natuurlijk geen moment over na te denken. We zeiden volmondig ‘JA!’. Na een aantal bezoekjes aan de boerderij zijn we samen met de familie aan de slag gegaan. Een nieuwe bouwperiode. Een nieuwe plattegrond. Een nieuw interieur. Een echt thuis!  

Van oude deel naar luxe woonboerderij

Een verbouwing waarbij alles op elkaar is afgestemd. Een compleet nieuw interieur en een aanpassing in het exterieur. De grootste uitdaging lag bij het renoveren van de deel, de schuur van de boerderij, dit moest een ruimtelijke woonboerderij worden. Om dit te realiseren hebben we in nauw overleg met de monumentencommissie een mooie plattegrond ontworpen waarbij de historische elementen bewaard zijn gebleven. En door het zorgvuldig plaatsen van een staalconstructie hebben we ook een verdieping in de deel kunnen plaatsen. 

In de voormalige deel ontbrak het aan daglicht. Dit is opgelost door het plaatsen van extra raampartijen en het in ere herstellen van de originele ramen. Om nog meer licht en extra ruimte te creëren zijn er twee moderne uitbouwen van aluminium geplaatst. Dit geeft de woonboerderij zowel binnen als buiten een sfeervolle en ruimtelijke uitstraling. Binnen en buiten zijn zo perfect op elkaar afgestemd. 

Een interieur ontworpen door EVE Architecten

Ook het interieurontwerp is van onze tekentafel gerold. Het exterieur- en interieurproces liepen parallel aan elkaar. De familie is meerdere malen uitgenodigd bij ons op kantoor. In onze eigen EVE-showroom. Samen met de familie heeft onze interieurarchitect de hele woonboerderij doorgenomen. Nadat alle wensen in kaart zijn gebracht, zijn we gestart met het creatieve proces. Met een prachtig eindresultaat, waarvoor we zowel het bouwkundig- als het maatwerk interieur hebben ontworpen. Van de trap tot aan de keuken en van het tv-meubel tot aan de badkamer. Alles met een echte EVE-handtekening.

Vervolgens is er samen met de familie gekeken naar de materialen. Een heuse zoektocht naar de perfecte samenstelling die de basis vormt voor hun droomvilla. Vervolgens zijn de materialen voor de wand, de vloeren en de raambekleding uitgekozen. En is er een passend lichtplan opgesteld om tot de juiste sfeer te komen. Er is gekeken naar de plek van de lampen, de hoeveelheid lichtpunten en het type armaturen.

Alles valt op zijn plek. De moderne aluminium uitbouwen versterken de sfeer in het interieur. De materialen zijn perfect op elkaar afgestemd. En het allerbelangrijkste voor ons: we hebben een echt thuis ontworpen voor deze familie. 

Monumentenzorg is na de oplevering op bezoek geweest om een inspectie uit te voeren. Zij hebben hun blijk van waardering uitgesproken voor de zorgvuldigheid waarin deze boerderij nieuw leven is ingeblazen. Trots zijn wij op het eindresultaat. 

Overige partijen

Een prachtig ontwerp komt echt tot leven door de expertise en vakmanschap van de uitvoerende partijen. Het maatwerk is gerealiseerd door Quadro Interieurbouw. De vloeren zijn verzorgd door Combi Vloeren. De villa is ingericht en gestyled door Studio La Plume. Masterstone heeft het natuursteen en keramiek verzorgd. De verlichting, audio, domotica en de thuis bioscoop is gerealiseerd door MoreSenz. En dit alles is fantastisch vastgelegd door fotograaf Dick Ruumpol. 

Lees verder
Wil je meer weten?

Stel EVE Architecten je vraag

Stel je vraag

Bijdragers

Home Cinema
Natuursteen, keramiek en mozaïek
Wil je meer weten?

Stel EVE Architecten je vraag

Stel je vraag

Meer inspiratie

Interieur en design
Huis van Strijdhoven

Interieur en design

Project Philip Beige & Granutex
Artstone

Project Philip Beige & Granutex

Totaalinrichting landhuis Valkenswaard
Willuks Interieurprojecten

Totaalinrichting landhuis Valkenswaard

Volgende project van
Strakke rietgedekte villa
EVE Architecten

Strakke rietgedekte villa

Bezoek website