logo Martin van essen Logo Carmetum logo pm lisse logo borek Logo Texture Painting

De gedateerde vrijstaande bungalow uit de jaren ’60 werd getransformeerd tot een fris modern gebouw bestaande uit een woning en een architectenkantoor. Het afgeleefde en gedateerde gebouw kreeg een grondige update naar de huidige standaard voor nieuwbouw project inzake energiezuinigheid en verschijning. Er werd maximaal gebruik gemaakt van glas in het kantoor om optimaal zichtbaar te zijn en maximaal te kunnen profiteren van de groene omgeving en de dreef waaraan de woning gelegen is.

Speciale kenmerken

Er werd gebruik gemaakt van staalbouw en ter plaatse gestort beton om het gebouw te renoveren.

Met typische staalbouwtechnieken zoals gladde witte sandwichpanelen werden niet alleen de gevels van het nieuwbouw gedeelte gerealiseerd maar ook de gevels van de bestaand woning geïsoleerd en bekleed. Zodoende is er geen onderscheid meer tussen oud en nieuw. Sterk zonwerende beglazing maakt van het kantoor een aangename open werk-en vergaderplaats .

Er werd gebruik gemaakt van een geothermische warmtepomp voor verwarming en passieve koeling en er is een ventilatiesysteem voorzien met warmte terugwinning. Het gebouw is klaar voor de toekomst.

Lees verder
Wil je meer weten?

Stel MAX8 architecten je vraag

Stel je vraag
Bekijk de website
Download de HOOG.design app nu!

Ontdek Daily Diamonds, onze boeken en meer.

Ontdek Meer
Download de HOOG.design app nu!

Ontdek Daily Diamonds, onze boeken en meer.

Ontdek Meer
Download de HOOG.design app nu!

Ontdek Daily Diamonds, onze boeken en meer.

Ontdek Meer
Download de HOOG.design app nu!

Ontdek Daily Diamonds, onze boeken en meer.

Ontdek Meer
Download de HOOG.design app nu!

Ontdek Daily Diamonds, onze boeken en meer.

Ontdek Meer
Wil je meer weten?

Stel MAX8 architecten je vraag

Stel je vraag
Bekijk de website

Meer inspiratie

Villa Dirksberg
Engelman Architecten

Villa Dirksberg

ILVE Built-in BBQ
ILVE Nederland

ILVE Built-in BBQ

Moderne villa met sterk lijnenspel
HaBé Bouwen in Stijl

Moderne villa met sterk lijnenspel

Volgende project van
LABO
MAX8 architecten

LABO

Bezoek website