Logo Carmetum Logo strak

Aan de rand van de duinen staat de historische villa Boshof. Hier woonde jarenlang schrijver Godfried Bomans. Nu is het de moderne, elegante uitvalsbasis van een jong gezin.

Het huis was oorspronkelijk van de ouders van de eigenaresse en de vraag rees: hoe maak je van je ouderlijk huis jouw huis? Het echtpaar kwam bij Stock Interiors terecht. Het voorstel om van de oorspronkelijke, klassieke zitkamer een elegante, moderne leefkeuken te maken, sprak aan en werd het startpunt voor het opnieuw indelen van het huis. Alle ruimtes veranderden van functie en werden rigoureus aangepakt.

“Nu al voelt het echt als óns huis”
De keuken kreeg handgemaakte tot aan het plafond reikende kasten en een kookeiland in het midden. Ook kwam er een Amerikaanse mudroom met riante opbergruimte voor alle sportkleding, jassen en tassen. De voormalige eetkamer is getransformeerd tot bibliotheek annex zitkamer waarin de authentieke haard uit de oorspronkelijke zitkamer is geplaatst. Er kwamen 2 kinderslaapkamers op zolder en een derde kinderslaapkamer op de eerste verdieping. Omdat er in deze kamer van oorsprong weinig licht naar binnenkwam, is er een dakterras, raam en openslaande deur gecreëerd. Er kan neergeploft worden op de blauwe, op maat gemaakte bank in de televisiekamer, ook een nieuwe kamer in het huis. De stof oogt als fluweel, maar is gemaakt van materiaal dat duurzaam en afwasbaar is. Op de bank liggen kussens met grote, opvallende patronen en kleurrijke pipings. Ze geven de kamer een spannende twist. Om meer diepte toe te voegen aan het interieur, werd voor behang met een bijzondere textuur gekozen. De serre, slaapkamers en inloop-kleedkast volgden. Zelfs de w.c. heeft behang gekregen; het behang doet denken aan mozaïek, zoals je vaak in huizen aan de kust ziet. ‘Nu al voelt het echt als óns huis, en niet meer als dat van mijn schoonouders. Alles valt hier op zijn plek.’

Fotografie: Carin Verbruggen en Ferry Drenthem Soesman

Lees verder
Wil je meer weten?

Stel Stock Dutch Design je vraag

Stel je vraag

Bijdragers

Élitis behang
Wil je meer weten?

Stel Stock Dutch Design je vraag

Stel je vraag

Meer inspiratie

Landelijke loungeruimte met berging
‘t Landhuys Exclusieve houten bijgebouwen

Landelijke loungeruimte met berging

Vooral genieten
Meijs Wonen

Vooral genieten

Parktuin
PUUR Groenprojecten

Parktuin

Volgende project van
Haags Hopje
Stock Dutch Design

Haags Hopje

Bezoek website