Loog tim elfter time logo la plume Logo Onbeperkt WiFi logo hemels wonen Logo Royal Botania
Pascoe Interiors Limited

The Printworks, Chichester, West Sussex

Verscholen binnen de stadsmuur in de historische stad Chichester ligt The Printworks, een modern terras in mews-stijl. Het door Colour Space London ontwikkelde en door Clare Pascoe van Pascoe Interiors ontworpen interieur is een frisse wind voor de residentiële markt van Chichester.

The Printworks is een privé omheinde rij van slechts vier moderne herenhuizen met drie en vier slaapkamers. The Printworks ligt aan St. John’s Street, binnen de Romeinse stadsmuren en op een paar minuten lopen van de centrale voorzieningen van de bruisende stad Chichester. Het is ideaal voor mensen die willen inkrimpen of die naar een nieuwe stad willen verhuizen. Elke woning is verdeeld over vier verdiepingen en heeft een toegewezen parkeerplaats, een tuin op het zuiden en een dakterras. De bovenste verdieping van elk van de huizen is een serre, die uitkomt op het dakterras, dat uitkijkt op een sedumdak. Deze kamer kan ook worden gebruikt als slaapkamer, waardoor de eigenaar ongeëvenaarde privacy heeft in een moderne omgeving.

Het oorspronkelijke terrein bestond uit een oud industrieel gebouw dat werd gebruikt door Moore & Tillyer, een familiebedrijf in lithografische druk, vandaar de naam van het project, The Printworks. Mark Penfold van Colour Space London kocht het pand in 2004 en heeft in de tien jaar daarna een interessante reis met het terrein gemaakt:

“Bij de aankoop twijfelde ik of ik een residentieel of commercieel project zou ontwikkelen,” legt Mark uit. “Maar bij mijn eerste inspectie zag ik meteen het potentieel van het terrein om een moderne interpretatie van het voormalige drukkerijgebouw te bouwen. Mijn visie voor elke herontwikkeling zou een eerbetoon zijn aan het vroegere gebruik ervan.”

Toen Mark het terrein van The Printworks verwierf, hadden de vorige eigenaars een bouwvergunning gekregen voor vijf kleine appartementen met één of twee bedden en drie parkeerplaatsen. Mark wilde echter een echt moderne aanpassing van de ruimte, dus ging hij terug naar de planningsautoriteiten.

“Het proces om mijn ambitie om een gebouw in moderne stijl te ontwikkelen te verwezenlijken, verliep via het indienen van een aantal bouwaanvragen bij de plaatselijke planningsautoriteit, Chichester District Council en de plannings- en instandhoudingsambtenaren van de Raad. Uiteindelijk kreeg ik in 2006 een bouwvergunning om de oorspronkelijke ontwerpen te verbeteren. Dit omvatte toestemming om nog een derde verdieping aan de voorstellen toe te voegen.”

In dit stadium constateerde Mark een gebrek aan moderne, lichte en open kantoren in Chichester en gaf een architect de opdracht de ruimte om te bouwen tot een modern kantoorgebouw. Toen de recessie echter toesloeg, werd dit een minder haalbare optie en kon Mark terugkeren naar zijn oorspronkelijke woonplannen.

“In 2010 gaf ik een plaatselijke architect, Ivon Blumer van Ivon Blumer Architects, opdracht om een structuur met één vorm te ontwerpen voor een terras met vier stadswoningen met drie tot vier bedden en vier parkeerplaatsen. Dit moest de vorm, de massa en het moderne ontwerp overnemen dat al was vastgelegd in de bouwvergunning voor het kantoorgebouw. Meer dan tien jaar na de aankoop van het terrein en het nastreven van mijn ambitie om een uniek product te bouwen, is de ontwikkeling nu voltooid en worden de huizen momenteel te koop aangeboden via Hamptons in Chichester.”

Mark wilde de ontwikkeling graag opvallend eigentijds en industrieel geïnspireerd maken, maar Clare Pascoe van Pascoe Interiors was ervan overtuigd dat plaatselijke kopers vanwege de historische omgeving meer moesten zien om vertrouwen te hebben in het project en vond dat het inrichten van een van de woningen als showwoning een visueel evenwicht zou bieden aan potentiële kopers. Mark en Clare ontmoetten elkaar en het interieur van The Printworks show home was geboren.

“Mark was vanaf het begin heel duidelijk dat The Printworks een project was dat met een strak budget moest worden beheerd,” aldus Clare. “We waren het er allebei over eens dat de stijl van het project geschikt zou zijn voor vooruitstrevende lokale kopers en Londense kopers die op zoek zijn naar een weekendverblijf. Het interieurontwerp moest dus algemeen genoeg zijn om een breed publiek aan te spreken, maar toch doelgericht genoeg om in harmonie te zijn met de hedendaagse stijl van het gebouw.”

Het architectonische ontwerp van The Printworks heeft een plat dak en een opvallende gevel van cederhout en stalen panelen. Hoewel het een onbeschaamd eigentijds ontwerp is in een traditionele omgeving, valt het niet op – je zou er gemakkelijk langs kunnen lopen zonder te merken dat het er is. Clare denkt dat dit deels te danken is aan de slim gekozen blauwgrijze bekleding, waardoor de harde lijnen van het bouwwerk opgaan in de skyline.

“Een eigentijds interieur in zo’n eigentijds gebouw zou overdreven zijn geweest,” legt Clare uit. “Dus Mark was het ermee eens dat de kenmerkende Mid Century Contemporary stijl van Pascoe Interiors de perfecte look zou zijn om de hedendaagse randen van het ontwerp te verzachten. Ik werd er echter aan herinnerd dat een volledig eclectisch Pascoe’s interieur te gewaagd zou kunnen zijn voor de plaatselijke kopers.”

Met een budget van 20.000 pond en slechts enkele weken om het meubilair te vinden, te bestellen en te kopen, ging Clare voortvarend te werk.

“Zes ruimtes inrichten voor £20k netto was een uitdaging, dus mijn opties waren beperkt tot bedrijven die stijlvol meubilair aanbieden op een schoenveteraan. Ik heb Made.com en Habitat ingeschakeld voor het grootste deel van het meubilair en heb er prachtig bewerkte stukken van Ercol en unieke stukken van Molten Vintage aan toegevoegd om het geheel interessanter te maken.

De meubelindelingen waar Clare en Mark voor kozen, zijn speciaal ontworpen om de verhoudingen van elke kamer tot hun recht te laten komen op een manier die ruimte laat voor de fantasie van de koper; aangezien dit de showwoning was, moest er ruimte overblijven om te suggereren dat andere indelingen gemakkelijk beschikbaar waren.

Het kleurenschema van de modelwoning is opgebouwd rond een gedempt palet, geaccentueerd met kleuren, texturen en materialen om lagen van belang toe te voegen. Clare heeft ook gebruik gemaakt van speciale muren om het kleurenpalet interessanter te maken: “Mark stemde in met behang in sommige kamers – een vitaal element voor het succes van het totale schema, omdat behang direct diepte en persoonlijkheid toevoegt, wat cruciaal is in een nieuwbouwproject.”

Dankzij het warme en neutrale palet, gecombineerd met de typische mid-century stijl van Clare’s ontwerpen, is de showroom geloofwaardig geworden als een echt huis, waardoor The Printworks de perfecte combinatie wordt van hedendaags en erfgoed. Een modern gebouw voor een modern Chichester.

Lees verder
Wil je meer weten?

Stel Pascoe Interiors Limited je vraag

Stel je vraag
Bekijk de website

Bijdragers

Download de HOOG.design app nu!

Ontdek Daily Diamonds, onze boeken en meer.

Ontdek Meer
Wil je meer weten?

Stel Pascoe Interiors Limited je vraag

Stel je vraag
Bekijk de website

Meer inspiratie

Villatuin met vlonderterras
Tophoveniers

Villatuin met vlonderterras

Eiken houten tafel ‘Industria’
Houtambacht trappen en maatwerk

Eiken houten tafel ‘Industria’

Steigerhouten keuken
Restyle XL

Steigerhouten keuken

Volgende project van
Locks Lane, Birdham, West Sussex
Pascoe Interiors Limited

Locks Lane, Birdham, West Sussex

Bezoek website